Wat kan Tour on Music bieden

Tour on Music biedt passend bij de behoefte en eigen interesse een gevarieerd aanbod van therapie aan met behulp van meerdere muziekinstrumenten, men hoeft niet muzikaal te zijn om muziek te kunnen maken en er plezier aan te beleven. Muziek ontspant en stimuleert je hersenfuncties en geheugen, het geeft je meer energie waardoor je vrolijker wordt. Muziektherapie ondersteunt bij de ontwikkeling en coördinatie van de motoriek. Het verbetert je concentratievermogen en geeft je meer zelfvertrouwen.

Muziektherapie kan ondersteunend zijn naast traumabehandeling (EMDR) of waar andere behandelingen onvoldoende effect hebben gehad. Het kan je ook helpen bij het leren reguleren van angsten en emoties zoals somberheid en agressie. Bij het ervaren van concentratieproblemen door hyperactiviteit en impulsiviteit waar mensen met ADHD moeite mee hebben kan muziektherapie ook voor een betere balans zorgen.

Aspecten welke van invloed zijn op je gedachtes, gevoel en gedrag leren te herkennen en begrijpen maken dat je deze kunt leren veranderen. Het ontwikkelen en stimuleren middels muziek is een mooie manier om hier meer inzicht te krijgen.

“Tour on Music is een organisatie in de Achterhoek die op locatie muziektherapie en muziekactiviteiten kan bieden."

Neem direct contact op
profielfoto.jpg
Bert Heideman

Muziekagoog

  • 0618300352

  • info(at)touronmusic.nl

Lees meer over mij